Hjem » Attraksjoner

Attraksjoner

St. Pauls Cathedral

st_pauls

Saint Paul’s Cathedral er Nord-Europas største kirke, og Englands eneste katedral i klassisistisk stil. Byggingen ble påbegynt i 1675 og var fullført i 1708. Arkitekten var Sir Christopher Wren, som også har tegnet en rekke andre britiske kirkebygg. Den enorme kuppelen, antakelig inspirert av Peterskirken i Roma, er et berømt landemerke i London. Den forrige Saint Paul’s Cathedral, som også ... Read More »

Hampton Court Palace

hampton

Hampton Court Palace er et engelsk slott som fram til midten av 1700-tallet var kongelig residens. Slottet ligger ca. 20 km sørvest for London sentrum ved elva Themsen. Hampton Court Palace ble bygget i 1515, og senere påbygget i perioden 1689 – 1718. Stedet er en stor turistattraksjon, og er åpent for publikum alle dager. Slottets arkitektur er en blanding ... Read More »

Westminster Abbey

westminster_abbey

Westminster Abbey, eller The Collegiate Church of St. Peter, er en av landets vakreste bygninger i gotisk stil. Den har, siden kroningen av Vilhelm Erobreren i 1066, vært Storbritannias tradisjonelle kroningskirke og siste hvilested for landets monarker. De som skal krones, sitter da på den staselige St. Ewards stol – som fremdeles er en egen attraksjon i kirken. Westminster Abbey ... Read More »

Tower of London

towerin2

Her Majesty’s Royal Palace and Fortress of The Tower of London – ofte bare kalt The Tower – ble bygget som kongeborg av Vilhelm Erobreren allerede i år 1078. Det er – vel å merke – bare den eldste delen (The White Tower) som er så gammel. Senere er borgen blitt påbygget i flere omganger, slik at den i dag ... Read More »

Madame Tussauds

sadam

Denne attraksjonen – ofte kalt «Madame Tussauds vokskabinett» – er Londons kanskje mest berømte severdighet. Her finner man voksfigurer av en rekke berømtheter – bl.a. en del historiske personer, politikere, kongelige, filmstjerner, musikkartister, idrettskjendiser – og beryktede mordere som «Jack the ripper». Voksmuseet er inndelt i ulike avdelinger, og hvis du ønsker å se alle avdelingene med voksfigurer, tar dette ... Read More »

London Eye

london_eye

London Eye er et gigantisk pariserhjul som ligger i sentrale London ved Themsens South Bank. Attraksjonen ble opprinnelig laget kun for millenniumsskiftet i år 2000, men ble stående på grunn av den enorme populariteten den fikk. Pariserhjulet er nå blitt et landemerke for det moderne London. London Eye er et av verdens største pariserhjul og rager 135 meter over bakken. ... Read More »

Westminster Palace

westminster_palace

Westminster Palace, som ligger ved bredden av Themsen, er navnet på bygningskomplekset der det britiske parlamentet holder til. Dimensjonene er kolossale. Arealet er på hele 32.400 km2. Det gamle palasset, som i flere hundre år (fram til 1529) hadde vært kongelig residens, brant ned i 1834. Det eneste som ble reddet, var middelalderbygningen Westminster Hall. Det ble straks bestemt å ... Read More »

Victoria and Albert Museum

victoria1

Victoria & Albert Museum ble etablert i 1852 i bydelen Kensington i Vest-London, og fram til 1899 var navnet rett og slett South Kensington Museum. Det nye navnet ble valgt til ære for dronning Victoria og hennes gemal, prins Albert av Sachsen-Coburg-Gotha. Opprinnelig var dette et museum for både kunst og vitenskap, men vitenskapsdelen ble skilt ut i 1913 og ... Read More »

Tower Bridge

tower_bridge

Tower Bridge går over elva Themsen og er et svært berømt landemerke i London. Den forbinder de to bydelene Tower Hamlets og Southwark – og er verdens kanskje mest malte og fotograferte bro. Arkitektonisk er den lett gjenkjennelig og svært karakteristisk med sine to tårn i samme stil som ærverdige Tower of London like i nærheten. Høyt oppe mellom de ... Read More »

London Zoo

london_zoo

London Zoo er verdens eldste vitenskapelige dyrepark. Den ble åpnet i 1828, og den zoologiske samlingen var opprinnelig planlagt kun å brukes til vitenskapelige formål. Likevel ble London Zoo åpnet for publikum i 1847, og idag har dyreparken over 704 ulike dyrearter å vise frem. Dyreparken er delt inn i avdelinger. I slangehuset («The Reptile House») kan man se skilpadder, slanger ... Read More »