Hjem » Attraksjoner » Tower Bridge

Tower Bridge

tower_bridge

Tower Bridge går over elva Themsen og er et svært berømt landemerke i London. Den forbinder de to bydelene Tower Hamlets og Southwark – og er verdens kanskje mest malte og fotograferte bro. Arkitektonisk er den lett gjenkjennelig og svært karakteristisk med sine to tårn i samme stil som ærverdige Tower of London like i nærheten. Høyt oppe mellom de to tårnene er det en gangbro.

Tower Bridge ble bygget i 1894 som klaffebro, slik at skipstrafikken på Themsen skulle kunne gå uhindret. På det meste ble broen åpnet for passerende skip 1000 ganger i året. I dag er dette redusert til rundt 100 ganger i året, eller et par ganger i uken. Klaffene ble tidligere drevet av 6 dampaskiner, men disse er i dag erstattet av elektrisk kraft. Broen er 244 meter lang, 16 meter bred og veier 11.000 tonn. Tårnene er 89 meter høye.

I tårnene arrangeres det varierende utstillinger hele året der det også vises filmer og fotografier som forklarer hvordan broen ble bygget. I et av tårnene finnes det også et permanent dampmaskinmuseum.

Gangbroen øverst på Tower Bridge mellom de to tårnene gir deg en fantastisk utsikt over Themsen og til flere av Londons mest kjente attraksjoner, bl.a. St. Paul’s Cathedral, skyskraperen Canary Wharf og pariserhjulet London Eye. Gangbroen, som er 42 meter høy, er innebygd i glass, dette fordi det i sin tid var mange som begikk selvmord ved å hoppe derfra.
Ved inngangen til Tower Bridge finnes et billettkontor og en souvenirbutikk som selger gaver og bøker.

London Bridge er en av storbyens mest berømte attraksjoner og besøkes av rundt 380.000 turister hvert år.

Åpningstider :
Fra 1. april til 30. september: 1000-1730.
Fra 1. oktober til 31. mars: 0930-1700.

Billettpriser :
Voksne £6.00, barn 5-15 år £3.00, barn under 5 år går gratis.

Transportinformasjon:
Man kan ta T-banelinje Northern Line til stasjonen «London Bridge» eller District & Sircle line til stasjonen «Tower Hill».
Parkeringsmuligheter for bil i nærheten av Tower of London (Tower Hill Coach and Car Park, 50 Lower Thames Street).

For mer informasjon og billettbestilling: www.towerbridge.org.uk/TowerBridge/English

tower_bridge_2

Legg igjen en kommentar

Din e-post adresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket *

*