Hjem » Attraksjoner » Buckingham Palace

Buckingham Palace

buckingham_palace

Buckingham Palace har vært de britiske monarkenes residens i London siden dronning Victorias tronbestigelse i 1837. I dag er det altså dronning Elisabeth II og hennes mann, prins Philip, som bor der. Slottet ble opprinnelig bygd for hertugen av Buckingham i 1703. Det ligger flott til ved Green Park og den vakre St. James’ Park. Når dronningen er til stede, er flagget alltid heist på toppen av slottet.

Buckingham Palace har en stor malerisamling i The State Rooms. Her henger det malerier av Rembrandt, Rubens, Poussin og Caneletto, samt en skulptur av Canova. Om sommeren er dronningen på ferie i Balmoral slott i Skottland, og i denne perioden kan turister få guidede omvisninger i 18 av de 600 rommene som finnes i Buckingham Palace. Da er The State Rooms også tilgjengelig for publikum.

Foran Buckingham Palace ble kjempeskulpturen Victoria Memorial reist i 1911. Det gikk med 2.300 tonn hvit marmor til utformingen, og øverst er det en statue av dronning Victoria. Fra Victoria Memorial til Trafalgar Square går den vakre gaten The Mall, som har en seremoniell funksjon bl.a. ved statsbesøk og store nasjonale markeringer.

Billetter til omvisning inne på slottet bør forhåndskjøpes, da billettene bare finnes i et begrenset opplag. Billettene er også bundet til dato og klokkeslett for omvisningen for at de skal være gyldige.

Åpningstider :
Buckingham Palace guidede turer kl. 1030 og kl.1515
daglig. Kommer man for sent, vil man bli avvist. En omvisning inne i slottet varer i overkant av 2 timer.

Billettpriser :
Billettpris for omvisningen inne i Buckingham Palace: Voksne £15.50, barn £8.75 og pensjonister (60 +) £14.00. Barn under 5 år har gratis adgang.

Ellers er det mange som oppsøker slottet for å få med seg det høytidelige og berømte vaktskiftet, «Changing of The Guards». Dette foregår på plassen foran Buckingham Palace kl.1130 hver dag i perioden april t.o.m. Juli, og varer ca. 45 minutter. Resten av året kan man bivåne det annenhver dag. Å være tilskuer til vaktskiftet er gratis, men man bør være ute i god tid for å få en bra plass! Det er et fargerikt og populært skue å se vaktene, med sine røde uniformer og sorte bjørneskinnsluer på hodet, marsjere i takt med musikkorpset. NB! Værforbehold.

vaktskifte

Transportinformasjon :
T-banelinjene Circle Line, District Line og Victoria Line stanser ved stasjonen «Victoria» som ligger nærmest Buckingham Palace.
Buss nr. 11, 211, C1 og C10 stopper ved Buckingham Palace Road.
For mer informasjon og billettbestilling: www.royal.gov.uk/output/page555.asp

Legg igjen en kommentar

Din e-post adresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket *

*