Hjem » Attraksjoner » Hampton Court Palace

Hampton Court Palace

hampton

Hampton Court Palace er et engelsk slott som fram til midten av 1700-tallet var kongelig residens. Slottet ligger ca. 20 km sørvest for London sentrum ved elva Themsen. Hampton Court Palace ble bygget i 1515, og senere påbygget i perioden 1689 – 1718.

Stedet er en stor turistattraksjon, og er åpent for publikum alle dager.

Slottets arkitektur er en blanding av Tudor og barokkstil. I tillegg til å besøke det store og vakre slottet innendørs, kan man også gå rundt i den enormt store og flotte hagen, Hampton Court Park, som omgir slottet. En mindre del av denne, den berømte «Labyrinten» (ca 1300m2), ble plantet med hekker i et sinnrikt mønster rundt 1690. Her er det i alt 800 meter med stier.

Det finnes selvsagt en rekke rom og saler i palasset. Blant disse er The Renaissance Picture Gallery, som inneholder en av Storbritannias største samlinger av renessansekunst. Videre må The Kings’ Room nevnes. Her finner vi bl.a. Vilhelm 3’s rom med original tapet, tepper og møbler, slik det så ut først på 1700-tallet. Også en av Storbritannias største middelalder-haller, Henrik 8’s Great Hall, er vel verd et besøk. Her satte Shakespeares eget teater opp forestillinger i 1602-03. Eller man kan besøke The Tudor Kitchens, et godt bevart kjempekjøkken fra 1500-tallet – med utstillinger av originalt kjøkkenutstyr og presentasjon av 1500-tallsoppskrifter.

Hampton Court Palace kan tilby flere guidede turer i slottet – også med opplegg for barn. Bl.a. kan man utforske de mange spøkelseshistoriene som har versert gjennom slottets historie, eller man kan gå i den brutale rundbrenneren Henrik 8’s fotspor.

For mer info:
www.hrp.org.uk/Hamptoncourtpalace

Pris:
Voksne £13.30, Barn (5 – 15 år) £6.65 og familiebillett (2 voksne + 3 barn) £37.00
Barn under 5 år har gratis adgang.

Åpningstid:
I sommerhalvåret har slottet åpent mandag – søndag kl. 1000 – kl. 1800.
I vinterhalvåret er åpningstidene mandag – søndag kl.1000 – kl. 1630.

Adresse:
Hampton Court Palace, East Molesey, Surrey

T-bane:
Ta District Line til stasjonen «Vauxhall» eller «Wimbledon». Deretter tar man tog til «Hampton Court Station».

Alternativt kan man ta tog fra stasjonen «Waterloo» direkte til «Hampton Court Station». Togturen tar ca. 30 min.

Legg igjen en kommentar

Din e-post adresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket *

*