Hjem » Attraksjoner » London Eye

London Eye

london_eye

London Eye er et gigantisk pariserhjul som ligger i sentrale London ved Themsens South Bank. Attraksjonen ble opprinnelig laget kun for millenniumsskiftet i år 2000, men ble stående på grunn av den enorme populariteten den fikk. Pariserhjulet er nå blitt et landemerke for det moderne London.

London Eye er et av verdens største pariserhjul og rager 135 meter over bakken. 32 glasskabiner som hver av dem rommer 25 personer, gir deg en fantastisk utsikt over London i klarvær. På rundturen kan man også få en glimrende utsikt til noen av Londons berømte landemerker, som f.eks. Parlamentet, St.Paul’s Cathedral og Westminster Abbey.

En reise med pariserhjulet tar 30 minutter, og hjulet roterer såpass sakte at man lett stiger på og av i fart. Rett ved siden av pariserhjulet finnes det billettutsalg, café og en souvenirbutikk.

London Eye har fått flere priser innen nasjonal og internasjonal turisme. Tripadvisor.com kåret London Eye i 2007 som «beste attraksjon i Europa».

Åpningstider :
Attraksjonen holder åpent daglig hele året fra kl. 1000-2100.

Bilettpriser :
Pris for voksne: £15.50 (ca. 158 norske kroner), barn £7.75

Transportinformasjon :
London Eye ligger ca. 5 minutters gange fra T-banestasjonen «Waterloo». Etter avstigning på stasjonen følger man skilting til South Bank.

For mer info og billettbestilling: www.londoneye.com

Legg igjen en kommentar

Din e-post adresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket *

*