Hjem » Attraksjoner » St. Pauls Cathedral

St. Pauls Cathedral

st_pauls

Saint Paul’s Cathedral er Nord-Europas største kirke, og Englands eneste katedral i klassisistisk stil. Byggingen ble påbegynt i 1675 og var fullført i 1708. Arkitekten var Sir Christopher Wren, som også har tegnet en rekke andre britiske kirkebygg. Den enorme kuppelen, antakelig inspirert av Peterskirken i Roma, er et berømt landemerke i London. Den forrige Saint Paul’s Cathedral, som også var et ruvende byggverk, ble totalt ødelagt i den store bybrannen i 1666. Den var imidlertid ikke den eldste. Det hadde vært tre kirker til på den samme tomta tidligere – den første bygget allerede på 600-tallet.

I den store krypten under selve kirken er flere kjente historiske personer begravet. Den første som fikk sin grav her, var kirkens arkitekt, Sir Christopher Wren. Senere er admiral Lord Nelson og hertugen av Wellington begravet her – begge kjent som Napoleons overmenn.

Dimensjonene på katedralen er imponerende: Den er formet som et latinsk kors, som er 139 meter langt og 30 meter bredt, og kuppelen rager 108 meter over bakken. Inni katedralen er det flere gallerier. Det mest kjente, er det såkalte Whispering Gallery. Navnet kommer av et spesielt akustisk fenomen: Dersom man hvisker mot den ene veggen, kan man høre det tydelig på motsatt side.

Saint Paul’s Cathedral er sete for den anglikanske biskopen i London.

For mer info:
www.stpauls.co.uk

Åpningstider:
Mandag-søndag kl. 0830 – kl. 1600.

Pris:
Voksne £10.00. Barn (7-16 år) £3.50. Familiebillett (2 voksne + 2 barn) £23.50.

Adresse:
St. Paul’s Churchyard, London.

T-bane:
Ta Central Line til stasjonen «St. Paul’s». 2 minutters gange derfra.

Legg igjen en kommentar

Din e-post adresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket *

*