Hjem » Begivenheter

Begivenheter

Desember

Olympia – The London International Horse Show The London International Horse Show er en verdensberømt begivenhet som foregår siste uken før jul hvert år (i 2008: 16. – 22. desember). For mange britiske familier er det årets julebegivenhet. De som ikke har muligheter for å overvære arrangementet, kan følge det på TV i flere kanaler. Det hele foregår i utstillingssenteret ... Read More »

November

Lord Mayor’s Show Lord Mayor’s Show er en av de eldste og mest kjente årlige begivenhetene i London. Det er en formell parade ved innsettelsen av Lord Mayor of London, dvs. overborgermesteren i City of London.. Tradisjonen ble etablert i 1215. Paraden er en blanding av britisk pomp og prakt og et livlig karneval. Lord Mayor sitter staselig i en ... Read More »

Oktober

London Film Festival London Film Festival er Storbritannias største filmfestival. Denne festivalen har vært arrangert hvert år siden 1956, og hovedformålet er å gi publikum muligheten til å se gode filmer som ellers ikke ville blitt vist ved kinoene i London. I løpet av filmfestivalens dager vises det over 300 filmer fra mer enn 60 land. Hovedarenaene er kinoene ved ... Read More »

September

Regent Street Festival Regent Street Festival foregår én dag i året i en av Londons mest populære handlegater. Datoen kan variere litt, men festivalen arrangeres alltid i begynnelsen av september. (I 2008 er datoen 8. september). Hvert år er festivalen konsentrert om et eget tema. Festivaldagen er gaten stengt for trafikk mellom kl. 1200 og 2000, og vel en halv million ... Read More »

August

Notting Hill Carnival Notting Hill Carnival er et fargesprakende karneval i London med musikk, rytme, flotte kostymer og dans. Det ble første gang arrangert i 1965, og har etter dette vært en årlig begivenhet. Den karibiske foreningen i London leder karnevalet, og oppslutningen både som deltakere og tilskuere er enorm. Dette er det største gatekarnevalet i Europa, og det nest ... Read More »

Juli

The proms The Proms, eller BBC Promenade Concerts som det også kalles, er verdens største festival for klassisk musikk. Festivalen er en årlig 8-ukers begivenhet i London med daglige konserter innen klassisk musikk. BBC har arrangert The Proms siden 1927. BBC Symfoniorkester er hovedorkester ved konsertene, som stort sett foregår i Royal Albert Hall i South Kensington. Arrangementsperiode i 2008: ... Read More »

Juni

City of London Festival City of London Festival er et omfattende sommerarrangement som har funnet sted hvert år siden 1962 i perioden ca. 20. juni -10. juli. Musikk og kunst i vid forstand står da i sentrum for oppmerksomheten: Konserter, utstillinger, film-presentasjoner, byvandringer med blikk på Londons arkitektur m.m. Festivalen spenner vidt – og den har både et internasjonalt og ... Read More »

Mai

Chelsea Flower Show Chelsea Flower show er en verdensberømt hage- og blomstermesse i London. Messen arrangeres årlig i mai måned av RHS – Royal Horticultural Society. Her kan man se de siste hagetrendene, de nyeste hageproduktene, og oppleve en eksplosjon av farger og dufter i de vakreste blomsterarrangementer laget av verdens beste hagedesignere. Chelsea Flower Show har ca. 600 nasjonale ... Read More »

April

London Marathon London Marathon er et årlig gatemaratonløp, som første gang ble arrangert i 1981 etter inspirasjon fra New York Marathon. Løpet regnes som et av de største maratonløp i verden med over 30.000 deltakere. Strekningen for London Marathon er (som i alle maratonløp) ca. 42 km. Grethe Waitz vant løpet for kvinneklassen i 1983 og 1986, og Ingrid Kristiansen ... Read More »

Mars

St. Patricks day St. Patrick’s Day – 17. mars – er egentlig Irlands nasjonaldag, men den feires av irer og Irlands-venner over hele verden. Feiringen i London er med årene blitt en av de mest omfattende utenfor Irland. London er kjent for sin lange parade denne dagen med marsjerende korps fra Irland og Storbritannia, samt paradeflåter som representerer hvert eneste ... Read More »