Hjem » Fotball og sport

Fotball og sport

Tennis

En annen idrettsgren der London definitivt er satt på kartet, er tennis – først og fremst på grunn av den store Wimbledon-turneringen som foregår i bydelen med samme navn hver sommer. Wimbledon Tennis Championships Innenfor idrettsgrenen tennis er Wimbledon-turneringen (eller Wimbledon Tennis Championships, som er det offisielle navnet) verdens aller eldste tennismesterskap. Det ble første gang arrangert i 1877, og ... Read More »

Cricket

En idrettsgren som nok kan virke litt fremmedartet og eksotisk for mange tilreisende turister, er cricket. Men dette er faktisk Englands nasjonalsport. Ellers er det først og fremst i de gamle medlemslandene i Commonwealth spillet dyrkes. Cricket har dermed status som nasjonalsport også i land som Pakistan, Bangladesh, India og Sri Lanka. Også i land som Australia, De forente arabiske ... Read More »

Tottenham

Kanskje Londons mest berømte fotballklubb, stiftet så tidlig som i 1882. Triumfene har vært mange, både i Premier League, FA-cupen og UEFA-cupen – og mange kjente spillere, både engelske og utenlandske har bidradd til klubbens suksess. Tottenham Hotspur holder til i nord-London, i bydelen Haringey. Nærmeste «fotball-nabo» er Arsenal F. C., og de to klubbene har alltid vært rivaler i ... Read More »

Chelsea

En av Londons mest tradisjonsrike fotballklubber. Den ble stiftet 14. mars 1905 og kan vise til en stolt historie med mange triumfer – både i Premier League og i FA-cupen. Chelsea har dessuten spilt i flere europeiske finaler. Klubben har ikke sin base i bydelen Chelsea, som mange tror – men i Hammersmith and Fulham i vest-London. Dette er for ... Read More »

Arsenal

Klubben ble stiftet i 1886, og den har gjort seg gjeldende som toppklubb i flere perioder av den engelske fotballhistorien. Arsenal F. C. er geografisk plassert i nord-London, nærmere bestemt Halloway i bydelen Islington. Klubben har vunnet «The Double» flere ganger – dvs. gått seirende ut av både serien og cupen samme sesong. Også internasjonalt har den markert seg – ... Read More »

Fotball

Fotball er nok den idrettsaktiviteten de fleste forbinder med England og London. England kalles jo ofte rett og slett «fotballens hjemland». Og det best kjente og mest spektakulære enkeltarrangementet London kan by på, er nok cupfinalen på Wembley i mai hvert år. Fotballen (og enkelte andre idrettsgrener) er ellers eksempel på at Storbritannia ikke i alle forhold fremstår som én ... Read More »