Hjem » Museum

Museum

National Maritime Museum

National Maritime Museum i Greenwich, London er det største og ledende museet innen sjøfart i England og Storbritannia. Museet består av tre deler (the Maritime Galleries, the Royal Observatory og the Queen’s House) som sammen fungerer som et museum og som illustrerer for alle hvor viktig havet, skip og stjerner er for forhold til mennesker. National Maritime Museum består av ... Read More »

Victoria and Albert Museum

Victoria & Albert Museum ble etablert i 1852 i bydelen Kensington i Vest-London, og fram til 1899 var navnet rett og slett South Kensington Museum. Det nye navnet ble valgt til ære for dronning Victoria og hennes gemal, prins Albert av Sachsen-Coburg-Gotha. Opprinnelig var dette et museum for både kunst og vitenskap, men vitenskapsdelen ble skilt ut i 1913 og ... Read More »

Tate Modern Museum

Tate Modern er Storbritannias nasjonalmuseum for moderne kunst. Det er dessuten den sentrale institusjonen i nettverket Tate Gallery, som også inkluderer Tate Britain, Tate Liverpool, Tate St. Ives, Tate Online og Tate in Space. Det opprinnelige Tate Gallery ble grunnlagt i 1897 av sukkerfabrikanten Henry Tate. Tate Modern åpnet 12. mai 2000, og over 25 millioner mennesker har siden da ... Read More »

Science Museum

Science Museum er en populær turistattraksjon i London. Det er et stort museum for naturvitenskap og teknologi. Museet ligger i South Kensington, og er en del av National Museum of Science and Industry. Science Museum ble grunnlagt i 1857 – i første omgang som en avdeling av South Kensington Museum (som senere skiftet navn til Victoria & Albert Museum), men ... Read More »

Natural history museum

Det naturhistoriske museet i London er en populær attraksjon både for voksne og barn. Det ble åpnet i 1881 der samlingen besto av gjenstander som ble donert av British Museum. Museet ligger i South Kensington, rett ved siden av Victoria & Albert Museum og Science Museum. Selve bygningen er kjent for sin spesielle arkitektur i viktoriansk stil. Museet blir derfor ... Read More »

Museum of London

Museum of London dokumenterer Londons historie fra steinalderen til i dag. Hovedvekten er lagt på byens sosiale, økonomiske og urbane utvikling. Opprinnelig lå museet i den 800 år gamle bygningen Guildhall i City of London, men ble i 1970-årene flyttet til egne bygninger, rett ved Barbican Arts Center, som er et kombinert kultur-, kafé- og leilighetskompleks. Også det ligger i ... Read More »

Imperial War Museum

Imperial War Museum (IWM) er et krigsmuseum som særlig dokumenterer det 20. århundrets kriger, men også senere konflikter der Storbritannia har vært involvert. Det ble etablert i 1917, og lå først i Crystal Palace. Museumsbygningen der brant imidlertid i 1936, og IWM ble da flyttet til bydelen Lambeth i Sør-London. De nåværende lokalitetene var opprinnelig et psykiatrisk sykehus. Utenfor museets ... Read More »

British Museum

British Museum er Storbritannias nasjonalmuseum. Det er et av verdens største, eldste og mest berømte museer. Museet ble grunnlagt i 1753 av vitenskapsmannen Sir Hans Sloane. Han testamenterte sin store boksamling samt antikviteter til staten. I 1759 ble museet åpent for publikum. British Museum eier ca. 7 millioner gjenstander, og er et enormt oppbevaringsted for skatter fra hele verden. Det ... Read More »