Hjem » Museum » Imperial War Museum

Imperial War Museum

imperial

Imperial War Museum (IWM) er et krigsmuseum som særlig dokumenterer det 20. århundrets kriger, men også senere konflikter der Storbritannia har vært involvert. Det ble etablert i 1917, og lå først i Crystal Palace. Museumsbygningen der brant imidlertid i 1936, og IWM ble da flyttet til bydelen Lambeth i Sør-London. De nåværende lokalitetene var opprinnelig et psykiatrisk sykehus.

Utenfor museets hovedinngang er det oppstilt to svære kanoner fra Royal Navys krigsskip HMS Ramilies og HMS Resolution. I nærheten er dessuten en bit av Berlinmuren oppstilt.
Innenfor museets vegger finner man et anselig antall krigsfly og stridsvogner. I tillegg kan man besøke spesielle temautstillinger som f.eks. «Livet i skyttergravene» og «Holocaust».
IWM inneholder også et eget bibliotek, dokumentarkiv, fotoarkiv og en kunstsamling med i alt 15.000 malerier, tegninger og skulpturer – samt 30.000 plakater. Arkivet yter bl.a. tjenester overfor slektsforskere som søker etter informasjon om soldater og offiserer som har vært i britisk tjeneste.

imperial2 imperial3

Og i en egen museumsbutikk kan man kjøpe krigsrelaterte filmer, bøker, postere m.m.
Det finnes ellers avdelinger av Imperial War Museum også i Duxford og Manchester, i tillegg til at krysseren HMS Belfast (som ofte er stasjonert på Themsen) og Churchill Museum and Cabinet War Rooms er en organisatorisk del av museet. Sistnevnte har adresse King Charles Street, London.

Billettpriser:
Museet har gratis adgang, kun enkelte midlertidige utstillinger må man betale for.

Åpningstider:
Daglig 1000-1800.

Adresse og transport:
Adresse: Lambeth Road, London.

T-bane:
Du kan ta Bakerloo Line enten til «Lambeth North», «Waterloo» eller «Elephant&Castle». Alternativt kan du ta Jubilee Line både til «Waterloo» og «Soutwark», eller Northern Line til «Waterloo» og «Elephant&Castle».

Ytterligere informasjon på museets hjemmesider: www.iwm.org.uk

 

Legg igjen en kommentar

Din e-post adresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket *

*