Hjem » Museum » Museum of London

Museum of London

london_museum3

Museum of London dokumenterer Londons historie fra steinalderen til i dag. Hovedvekten er lagt på byens sosiale, økonomiske og urbane utvikling. Opprinnelig lå museet i den 800 år gamle bygningen Guildhall i City of London, men ble i 1970-årene flyttet til egne bygninger, rett ved Barbican Arts Center, som er et kombinert kultur-, kafé- og leilighetskompleks. Også det ligger i City of London.

City of London er rent formelt en egen by i byen – med en historie som strekker seg tilbake til det første århundret e. Kr., da romerne grunnla den. En del av Stor-Londons finanssentra er i dag plassert her.

Museum of London er en kulturinstitusjon som i sterk grad har satset på moderne formidling. Derfor er ulike audiovisuelle virkemidler tatt i bruk i forhold til publikum. Historien dokumenteres ved hjelp av en rekke gallerier som viser fram viktige epoker i Londons historie i kronologisk rekkefølge. Noen av galleriene (som viser Londons historie fra 1666-2010) er for tiden under ombygging.

london_museum london_museum2

Eller finnes det selvsagt også en rekke interessante gjenstander/objekter utstilt i museet. Deriblant kan følgende nevnes: En rest av den gamle romerske bymuren (som man kan beundre utenfor museet), en rekonstruksjon av en typisk gate fra Victoria-tiden og Lord Mayor of Londons vogn – et staselig kjøretøy som ble bygget i 1757 for den – etter datidens målestokk – svimlende sum av £860. En gang i året blir den hentet ut av museet til en parade i Londons gater.

Billettpriser:
Museet har gratis adgang.

Åpningstider:
Daglig 1000-1800.

Adresse og transport:
Adresse: London Wall, City of London.
T-bane: Ta Circle Line til «Barbica» eller «Moorgate». De samme stasjonene kan også nås med Metropolitan Line og Hammersmith&City Line («Moorgate» dessuten med Northern Line). Et alternativ kan også være Central Line til «St. Paul’s».

For mer informasjon: www.museumoflondon.org.uk

Legg igjen en kommentar

Din e-post adresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket *

*