Hjem » Museum » Science Museum

Science Museum

london_science

Science Museum er en populær turistattraksjon i London. Det er et stort museum for naturvitenskap og teknologi. Museet ligger i South Kensington, og er en del av National Museum of Science and Industry.

Science Museum ble grunnlagt i 1857 – i første omgang som en avdeling av South Kensington Museum (som senere skiftet navn til Victoria & Albert Museum), men har fra 1913 vært en selvstendig enhet. Science Museum er også en internasjonalt anerkjent forskningsinstitusjon.
Museet har mer enn 300.000 gjenstander i samlingen sin.

De mest berømte utstillingsobjektene er bl.a. «The Rocket» – det eldste bevarte damplokomotivet i verden, konstruert av George Stephenson i 1829. Berømt er også den første jetmotoren, og en rekonstruksjon av en DNA-modell. Utstillingen viser også frem noen av verdens eldste dampmaskiner. Science Museum har i tillegg en medisinsk historisk samling av Henry Wellcome (1853-1936).

Det er flere hundre interaktive utstillingsgjenstander i museet, samt en IMAX 3D-kino som viser dokumentarfilmer om vitenskap og natur.  Science Museum legger vekt på å formidle kunnskap og teknologi til både voksne og barn. Museet er tematisk inndelt i ulike gallerier. De besøkende guider seg selv gjennom utstillingen, og utforsker de ulike galleriene på egen hånd.
Museet arrangerer ofte kurs og aktiviteter samt midlertidige utstillinger omkring et vitenskapsbasert tema.

Ford_Model_T steam

Et av galleriene kalles «Exploring Space» – og handler om menneskenes utforskning av verdensrommet. «The East Hall» galleriet har utstilling av dampmaskiner, og forteller om den britiske industrielle revolusjon. Her er også en bokhandel og en café.
Galleriet «Making the world modern» utstiller menneskenes teknologiske nyvinninger og utvikling.

Du kan se fly, helikoptre utstilt i full størrelse i galleriet «Flight»
Det mest populære galleriet heter «Launchpad» – og er en interaktiv utstilling som ble åpnet i 2007. Stedet retter seg spesielt til barn mellom 8-14 år, men også voksne. Det handler her om å forstå hvordan ting fungerer. Du kan f.eks. høre ekko av stemmen din nede i et 30 meter langt rør.

Det finnes mange flere gallerier i Science Museum. Mer info: www.sciencemuseum.org.uk

Åpningstider : Daglig, kl 1000 – 1800.

Billettpriser:
Gratis adgang

IMAX kino og spesielle midlertidige utstillinger er prisbelagt. Billettpriser til IMAX kino:
Voksne £7.50, barn £6.00, familiebillett (1 voksen + 2 barn) £18.00 og familie (2 voksne + 2 barn) £24.00

Transportinformasjon:
Adresse: Exhibition Road, South Kensingtom, London

T-bane: Nærmeste stasjon er «South Kensington». Du kan ta District line, Cirkel line eller Picadilly line.

 

Legg igjen en kommentar

Din e-post adresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket *

*