Hjem » Shopping

Shopping

The Brunswick Center

The Brunswick Center er et av de aller nyeste shopping-sentrene i London – og det mest spesielle. Det ligger i den historisk og kulturelt interessante bydelen Bloomsbury – ikke langt fra The British Museum og Covent Garden. Senteret er av den grunn litt utradisjonelt utformet. Her er det lagt sterk vekt på avslappende atmosfære. Fra en sentral utendørs-aveny kan man ... Read More »

Plaza Shopping Centre

Plaza Shopping Centre (eller bare «The Plaza») ligger midt i Oxford Street – med andre ord i sentrum av Londons travleste shopping-strøk. De fleste forretningene i The Plaza har fokus på moteklær og sko. Følgende kjeder er representert: Oasis, Jeans West, Warehouse, Uniqlo, POSH, Evans, High & Mighty, Modo Street Wear og Sports World. I det hele tatt kan man ... Read More »

Bluewater shopping center

Det gigantiske kjøpesenteret Bluewater er plassert i nord-vestre Kent, og ligger rett utenfor stor-Londons motorvei-ring M25. Senteret ble åpnet i 1999 og er et av Storbritannias og Europas største shoppingsentre. Senteret ligger i en dal omgitt av innsjøer og parker. Bluewater har 330 butikker, 13000 parkeringsplasser, og ikke mindre enn 40 kafeer og restauranter. Kjøpesenteret er formet som en trekant, ... Read More »

Brent Cross Shopping Centre

Brent Cross Shopping Centre (som også blir kalt Brent X) ligger nord for London, og er det første store kjøpesenteret som ble bygget i Storbritannia, etter inspirasjon fra Amerika. Senteret åpnet i 1976 og ble senere utvidet i 1995. Kjøpesenteret Brent Cross har i dag 120 butikker og kafeer/restauranter. Vareutvalget er stort, med butikker som selger moteklær, mat, sko, gaveartikler, ... Read More »

Camden Market

Camden Market (eller aller helst Camden Markets, siden det i realiteten er snakk om flere markeder i det området av nord-vest-London som kalles Camden Town) er en den britiske hovedstadens mest populære severdigheter. Da turistbyrået VisitBritain i 2006 ba nordmenn kåre sine favorittsteder i London, havnet faktisk Camden Market helt på topp. I gjennomsnitt er 300.000 besøkende innom Camden Market ... Read More »

Borough Market

Borough Markets historie strekker seg helt tilbake til 1200-tallet, og er det eldste markedet i London. Opprinnelig var det et marked for grønnsaker og frukt, men etter hvert kom andre landbruksprudukter også til. I dag er det et velassortert matvaremarked, der det også finnes restauranter som serverer velsmakende retter fra alle verdenshjørner. Som råvaremarked er Borough Market kanskje Storbritannias fremste, ... Read More »

Portobello Road

Portobello Road ligger i Notting Hill i vestre London. Dette er en handlegate som hver lørdag har et stort og fargerikt gatemarked med salg av antikviteter, frukt- og grønnsaker, nye og brukte klær, smykker, musikk, leker, diverse «krimskrams» m.m. I tillegg til markedet har Portobello Road mange spennende butikker man kan titte innom. Markedet er ikke spesielt billig, slik som ... Read More »

Spitalfields Market

I Londons East End, finner man området Spitalfield. Her ligger Old Spitalfields Market, et innendørsmarkedet med over 70 salgsboder omgitt av små butikker som i hovedsak selger moteklær, kunsthåndverk og gaver. Markedsbodene har et stort utvalg av smykker, klær (både nye og brukte), økologisk mat og hudpleieprodukter, møbler, musikk, leker, bøker, antikviteter og New age-produkter. Spitalfields Market er et populært ... Read More »

Oxford Street

Denne 2 km lange gaten med butikker og store varehus tett i tett, er kanskje den mest travle handlegaten i Europa – og har vært et shoppingmekka helt siden 1908. Her finner du alt du måtte ønske å handle – og litt til. De kjente varehusene Selfridges, Marks & Spencer og Debenhams ligger i Oxford Street. Det gjør også den ... Read More »

Knightsbridge

Knightsbridge er både en gate og et handlestrøk i Londons West End, på grensen mellom bydelene Westminster og Kensington/Chelsea. Området Knightsbridge (opprinnelig en middelalderlandsby) ligger langs sørsiden av gaten Knightsbridge og langs Brompton Road. To av Londons mest kjente varehus har ligget her siden 1800-tallet: Harrods og Harvey Nichols. Området har et sterkt luksuspreg, noe som gjelder både forretningene og ... Read More »