Hjem » Shopping » Kjøpesentre » The Brunswick Center

The Brunswick Center

brunswick_center

The Brunswick Center er et av de aller nyeste shopping-sentrene i London – og det mest spesielle. Det ligger i den historisk og kulturelt interessante bydelen Bloomsbury – ikke langt fra The British Museum og Covent Garden. Senteret er av den grunn litt utradisjonelt utformet. Her er det lagt sterk vekt på avslappende atmosfære. Fra en sentral utendørs-aveny kan man velge og vrake i en flora av ulike og spennende butikker – eller man kan besøke en av de mange caféene og restaurantene som også finnes her.

Senteret ble bygget i 1960-årene i modernistisk stil med tanke på at her skulle det være et integrert miljø av leiligheter, butikker og kulturtilbud. Som leilighetskompleks ble The Brunswick fra starten av relativt mislykket. Det var også smått med investeringslyst i næringslivet, og i mange år gikk diskusjonene heftig om hva som kunne gjøres for å utvikle senteret. I år 2000 ble det så investert hele £24 millioner. Mange forretninger etablerte seg her, og i 2006 sto det hele ferdig. I dag huser The Brunswick Center 560 leiligheter, rundt 30 butikker, 10 restauranter og en populær kino (The Renoir Cinema). Arkitektens opprinnelige idé om en «mini-by» i storbyen er dermed realisert.

Flere kjente motekjeder finnes her, som f.eks. Bennetton og Oasis – eller de mer eksklusive som Coast, French Connection og Hobbs. Ellers finnes det en spesiell kvalitetsbutikk for baby- og småbarnsklær i senteret – babyGAP. Av andre butikker er det flere innenfor helse- og skjønnhetspleie (bl.a. Boots og Superdrug), en helsekostbutikk (HOB), et blomstermarked (House of Flowers), en kaffe- og tespesialist (Wittard of Chelsea) og en bruktbokhandel (Skoob). Av mer spesielle ting kan det nevnes at The Flash Centre tilbyr produkter innenfor lyssetting, samt digital hardware og software for profesjonelle fotografer. Dessuten ligger Londons største avdeling av den kjente supermarked-kjeden Waitrose her. Dette var kun et lite utvalg – og er man sulten, kan man få alt fra sandwich til sushi i en av restaurantene.

Til kinoen The Renoir Cinema, som altså også er lokalisert i The Brunswick, strømmer filmelskere fra hele London. Senteret kan ellers i seg selv gjerne kalles «filmrelatert», siden flere berømte filmregissører har tatt opp scener herfra – bl. a. Stanley Kubrick («A Clockwork Orange»). Dette skyldes selvsagt senterets spesielle arkitektur og atmosfære. Bygningene er erklært som verneverdige i kraft av sin status som modernistiske monumenter, og befinner seg derfor blant Storbritannias såkalte «Grade II listed buildings».

For mer info: www.brunswick.co.uk

Åpningstider:
Mandag – lørdag kl. 0900 – 1900, søndag kl. 1100 – 1700.
Restaurantene holder åpent til kl. 2300. Enkelte butikker kan ha litt avvikende åpningstider.

Adresse:
The Brunswick, Opposite Russel Square Station, Bloomsbury, London.

T-bane:
Ta Piccadilly Line til «Russel Square».

Legg igjen en kommentar

Din e-post adresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket *

*