Hjem » Shopping » Markeder » Camden Market

Camden Market

camden

Camden Market (eller aller helst Camden Markets, siden det i realiteten er snakk om flere markeder i det området av nord-vest-London som kalles Camden Town) er en den britiske hovedstadens mest populære severdigheter. Da turistbyrået VisitBritain i 2006 ba nordmenn kåre sine favorittsteder i London, havnet faktisk Camden Market helt på topp. I gjennomsnitt er 300.000 besøkende innom Camden Market hver helg.

Camden Markets viktigste målgrupper finner man blant yngre mennesker med interesse for det litt spesielle – samt blant nysgjerrige i alle aldre fra hele verden. Varene som tilbys her, varierer fra loppemarkedsgjenstander av ulik art til flotte tepper og andre prima håndverksprodukter. Vareutvalget omfatter ellers mange ulike stilarter innen fashion og design, musikk, bøker m.m.

Camden Market er altså en samling av flere markeder med litt ulik profil. I Camden Stables Market finner man klær, møbler m.m., mens Camden Lock Market har spesialisert seg på kunsthåndverk, kult-filmer, musikk og bøker. Camden Canal Market og Buck Street Market er begge utendørsmarkeder som vesentlig tilbyr klær – og Inverness Street Market er et mer tradisjonelt gatemarked. De fleste markedene i Camden Town har eksistert siden 1970-tallet. Det nyeste skudd på stammen er innendørsmarkedet Electric Ballroom.
Den 9. februar 2008 brøt det ut en kraftig brann i Camden Market. Verst gikk det ut over Camden Canal Market, der brannen startet. På grunn av det er dette markedet stengt inntil videre.

Camden Market og området Camden Town er ellers kjent som et «mekka» for dem som elsker alternativ fashion. Her er det utsalg som har spesialisert seg på klær og effekter innenfor stilarter som burlesque, goth, fetish og punk. Også innenfor feltet etnisk fashion er det mye spennende å finne her.

Åpningstider:
Inntil de senere årene har Camden Market stort sett bare vært åpent i helgene, men gradvis har de ulike utsalgene utvidet åpningstiden, og i dag holder de fleste åpent 7 dager i uka fra kl.1000 – 1800.

Adresser:
De forskjellige markedene har litt ulike gateadresser (Camden High Street, Buck Street, Chalk Farm Road) i Camden Town, North-West London.
T-bane: Ta Northern Line til «Camden Town» eller «Chalk Farm».

Legg igjen en kommentar

Din e-post adresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket *

*