Hjem » Teater og musikaler

Teater og musikaler

Comedy Theatre

comedy_theatre

The Comedy Theatre i London er et tradisjonelt teater i Viktoriansk stil. Teateret ble bygget på under 6 måneder på slutten av 1800-tallet og ble den gang kalt Royal Comedy Theatre. Noen kjente forestillinger som har blitt vist eller vises inkluderer : Steaming, Little Shop of Horrors, og A passionate Woman. Adresse: Panton St, London, SW1   Read More »

Barbican Theatre

barb

Barbican Theatre er en del av Barbican Center, som er det største kultursenteret i Europa. Senteret et kommunalt bygg, som ble åpnet i 1982. Navnet kommer av det middelalder-latinske ordet for «portfestning». Festningen som opprinnelig sto her, ble revet i 1267 – og på 1500- og 1600-tallet var tomten blitt et fasjonabelt boligområde for London-»fiffen». Bl.a. skal Shakespeare ha bodd ... Read More »

London Palladium

Palladium_Theatre_London

London Palladium, som ble åpnet i 1910, er et av de største og mest kjente teatrene i West-End. Teateret ligger i Argyll Street like ved Oxford Circus. Fram til 1934 var navnet rett og slett The Palladium. Fra 1931 til 1939 dominerte komikergruppa «The Crazy Gang» London Palladiums scene. De var enormt populære, og det er sagt at ingen teatre ... Read More »

SHAKESPEARE’S GLOBE THEATRE

shake

Engelsk renessanseteater («elizabethansk teater») forbindes først og fremst med perioden fra midten av 1500-tallet til et stykke ut på 1600-tallet. Den fremste dramatikeren i denne epoken er William Shakespeare (1564-1616). I 1599 ble teatret The Globe bygget i London av Shakespeares medhjelpere og støttespillere. Det var et typisk teaterhus for sin tid, med innelukkede tribuner bygget i flere etasjer rundt ... Read More »

Queen’s Theatre

queens

Queen’s Theatre ligger i West-End, rett ved siden av Gielgud Theatre. Dette teateret ble første gang åpnet i 1907, men måtte stenge i 1940 da fasaden ble truffet av en tysk bombe under den 2. verdenskrig. Queen’s Theatre ble gjenåpnet i 1959 og med nyog moderne fasade, men interiøret er bevart i edwardiansk renessansestil. Teateret har i dag 989 sitteplasser ... Read More »

Royal National Theatre

royal_national

Royal National Theatre, vanligvis bare kalt National Theatre, ble åpnet i 1976. Det holder til i et kjempebygg, med en arkitektur som kan minne litt om et kraftverk. På grunn av utformingen har dette teaterbygget også vært heftig omdiskutert. National Theatre har tre scener. Den største – Olivier Theatre – har en dreibar, sirkelrund scene som også kan heises opp ... Read More »

Her Majesty’s Theatre

hm2

Her Majesty’s Theatre er et av de populære West End-teatrene som ligger i gaten The Haymarket i City of Westminster. Teatret ble åpnet i 1897 og er idag et teater som spesialiserer seg på musikaler. Stedet eies og drives i dag av «The Really Useful Group Theatres», som også eier 6 andre populære West-End teatre. Her Majesty’s Theatre har 1216 ... Read More »

Old Vic

old_vic

Old Vic (eller The Royal Victoria Hall) er et av de eldste teatrene i London som fremdeles er i drift. Og det holder fremdeles til i den opprinnelige teaterbygningen fra 1818. Old Vic har hatt en omskiftende og til dels dramatisk historie. I 1858 ble 16 mennesker drept på grunn av en falsk brannalarm, og i 1941 ble bygningen ramponert ... Read More »