Hjem » Teater og musikaler » Barbican Theatre

Barbican Theatre

barb

Barbican Theatre er en del av Barbican Center, som er det største kultursenteret i Europa. Senteret et kommunalt bygg, som ble åpnet i 1982. Navnet kommer av det middelalder-latinske ordet for «portfestning». Festningen som opprinnelig sto her, ble revet i 1267 – og på 1500- og 1600-tallet var tomten blitt et fasjonabelt boligområde for London-»fiffen». Bl.a. skal Shakespeare ha bodd her.
Senteret har en stor teatersal med 1166 sitteplasser, og en liten teatersal som har 200 sitteplasser.

I tillegg har Barbican Center en stor konsertsal, et offentlig bibliotek, kunstgalleri, 3 kinoer, restauranter, caféer og to gavebutikker. Også et stort leilighetskompleks er knyttet til senteret.

London Symphony Orchestra og BBC Symphony Orchestra holder til i Barbican Center og legger noen av konsertene sine her.

Royal Shakespeare Company hadde tidligere fast London-scene ved Barbican Theatre, men flyttet derfra i 2002. For å kompensere for dette utvidet Barbican Theatre sin opprinnelige 6 måneders-sesong med egenproduserte internasjonale oppsetninger til å bli en helårs-aktivitet under merkenavnet BITE (Barbican International Theatre Events). BITE inkluderer imidlertid mer enn tradisjonelt teater. Meningen er å kombinere dette med dukketeater, ulike former for komedie, musikk, dans og visuell kunst.

På sine hjemmesider presenterer Barbican Theatre et av målene med BITE bl.a. som å virkeliggjøre drømmer og stimulere til visjoner og nye idéer. Teatret ønsker også å hjelpe unge skuespillere og andre kunstnere til å bli lansert internasjonalt.

For å vise dette teatrets spennvidde, kan følgende iscenesettelser fra 2008 nevnes: Shakespeares tragedie «Troilus & Cressida», premiere på operaen «Waiting for the Barbarians» av den amerikanske samtidskomponisten Philip Glass og paneldebatten «Is a Just War Possible?» («Er en rettferdig krig mulig?»).

Det kan ellers nevnes at det i Barbican Centre finnes en rekke barer, kafeer og bistroer.
Åpningstid for hele senteret: Mandag til lørdag kl. 0900-2300, søndag/helligdager kl. 1200-2300.

Mer informasjon om teatret, senteret, billetter m.m.: www.barbican.org.uk

Adresse: Silk Street, London

T-bane: Ta Circle Line, Metropolitan Line eller Hammersmith & City Line til stasjonen «Barbican».

Legg igjen en kommentar

Din e-post adresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket *

*