Hjem » Transport

Transport

DLR (Docklands Light Railways) – helautomatiske tog.

tog

DLR er et kollektivtilbud for de østre deler av London, der fremkomstmiddelet består av helautomatiske, elektriske tog – uten togfører. Likevel finnes det konduktører ombord på hvert tog, som bl.a. kontrollerer billetter. DLR opereres av «Transport for London». Skal du reise med DLR kan du derfor benytte samme billettsystem som på T-banen, som f.eks en enkeltbillett, et reisekort eller et ... Read More »

Taxi

london_cab

London har to typer av taxier; de kjente sorte taxiene «Black Cabs», og minicabs. De sorte taxiene finnes i dag i forskjellige farger, men de sorte dominerer fremdeles. «Black Cabs» og minicabs er taxier som har lisens, dvs. både sjåføren og bilen er godkjent av «Transport for London» som taxi. Dette ser man bak på taxien ved at bilen har ... Read More »

Elvebåter

River-boat

  En annen måte å ta seg frem på i London er å benytte seg av båtene som trafikkerer på elva Thames. London River Service tilbyr både pendlere og turister båttur som en del av kollektivtrafikken i London. Man kan velge mellom faste rutebåter som kjører ved bestemte klokkeslett gjennom hele dagen, 7 dager i uka, eller de mer turistorienterte ... Read More »

Trikk

trikk

Tramlink er et nettverk av trikkelinjer i sør-London. Trikkene er elektriske, og dermed stillegående. Tramlink ble åpnet i 2000 på grunn av mangel på kollektivtilbud i denne delen. Det går ingen T-baner til området som stort sett befinner seg omkring forstaden Croydon og Wimbledon. Tramlink har 3 ruter: Tramlink Rute 1 :Gul – Kjører fra Croydon til Elmers End. Tramlink Rute ... Read More »

Buss

bus_london

Å ta buss i London er en rimelig og rask måte å ta seg frem på. Londons bussnettverk er et av de største i verden, med 8000 busser, 700 bussruter, og over 5 millioner passasjerer daglig. Som turist får man sett mye av London hvis man velger å ta buss i motsetning til T-bane, som jo ligger under bakken. Mange ... Read More »

Underground (Metro)

underground

T-banen eller undergrunnen i London har flere engelske navn, både «The Tube», «The Underground» eller «Metro» blir benyttet i dagligtale av engelskmenn. T-banen i London er det eldste metrosystemet i verden, og den første strekningen ble åpnet i 1863. T-banen består av elektriske tog som kjører i tunneller under bakken i sentrale deler av London. Noen T-banelinjer kjører også til ... Read More »